Algemeen

Mieren zijn over het algemeen harde werkers die wanneer de temperatuur op begint te lopen en de zon er door komt op zoek te gaan naar voedsel om het nest te verzorgen.

In de winter zijn mieren in rust, tenzij er een warmtebron in de buurt is. Mieren nemen bijvoorbeeld de zoetstoffen op die luizen afscheiden om de larven in het nest mee te voeden.

Ook eten mieren zachte fruitsoorten en insecten en maken dit tot voeding voor het nest en de koningin. Wanneer er onvoldoende zoetstoffen in de natuur te vinden zijn en ze kunnen bij u naar binnen zullen ze daar op zoek gaan naar zoetigheid.

 

De Mier in Nederland ( meestal de wegmier) brengt geen ziekten over maar kan wel uw huis en voedingsmiddelen bevuilen.

Overlast

Mieren hebben vaak een drang om het nest uit te breiden en dat kan voor problemen zorgen. Een nest wat onder de tegels zit kan alleen gemaakt worden als het zand onder de tegels vandaan gewerkt wordt. Buiten het feit dat dit geen fraai gezicht is een terras waarop zich allemaal zandhopen bevinden, maar door al dat verwijderde zand kunnen ook de tegels gaan verzakken.

Bestrijding

Indien u zelf probeert mieren te verwijderen bijvoorbeeld met kokend water, zullen alleen de oppervlakkig levende mieren gedood worden maar de dieper in het nest levende mieren en koningin zullen blijven leven.

TRAB kan bij de bestrijding uitvoeren met een daarvoor bestemd middel dat ook meegenomen wordt dieper het nest in zodat alle mieren gedood worden.

© 2016 TRAB Bedrijfshygiëne - Sliedrechthof 3 - 6843EZ ARNHEM

Please publish modules in offcanvas position.