Het in de woning of een bedrijf krijgen van ongedierte heeft meestal te maken met de hygiëne in en om het pand of de wering van deze plaagdieren is onvoldoende.

Zijn er geen openingen in het pand zullen plaagdieren niet zo makkelijk binnenkomen, is er niets te eten dan zullen ze ook weer snel verdwijnen.

Een aantal zaken waar men op kan letten:

  1. Zorg dat het pand zo goed mogelijk dicht is zodat knaagdieren of insecten niet binnen kunnen komen. Een muis heeft slechts 0,5 cm nodig om binnen te komen.Dit kan bijvoorbeeld door stootvoegen in het pand af te dichten met bijenbekjes of een fijnmazig gaas. Deuren voorzien van aluminium strippen en leiding doorvoeren muisdicht te maken met een speciaal hiervoor geschikt middel.
  2. Zorg ervoor dat er geen rommel of begroeiing direct tegen het pand ligt of staat want dit creëert schuilplaatsten  en nestelmogelijkheden voor de plaagdieren.
  3. Zet geen vuilniszakken buiten neer en controleer of containers goed afgesloten zijn (denk ook aan de afwateringsstop aan de onderkant)
  4. Gooi geen voer voor vogels in de tuin
  5. Zorg in het geval van een kippenhok dat al het voer wordt opgegeten en haal s,avonds de voerbak naar binnen
  6. Denk ook aan bijvoorbeeld een toegankelijke schuur waar diervoedsel (hondenbrokken etc) staat dat de plaagdieren hier niet bij kunnen
  7. Bedrijven moeten met name een goede incontrole houden want soms komen plaagdieren mee met de producten

 

Bijenbekje in stootvoeg
Bijenbekje in stootvoeg
© 2016 TRAB Bedrijfshygiëne - Sliedrechthof 3 - 6843EZ ARNHEM

Please publish modules in offcanvas position.